امروز : 29 اردیبهشت 1403

معرفی اجمالی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان


کاشان از جمله شهرهای با سابقه و دارای هویت دیرینه فرهنگی است. عالمان، دانشمندان، طبیبان، فیلسوفان، شاعران و نقاشانی که دراین دیار نشو و نمو نموده اند ازجمله نام آورانی هستند که نه تنها نام کاشان را پرآوازه کرده اند بلکه ایران و جهان اسلام را اعتباری دیگر بخشیده اند. از زمانهای دیرین، مجامع و حوزه های علمی مختلفی در این شهر وجود داشته و هم اکنون نیز در گوشه گوشه شهر، عالمان و فرهیختگانی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، جرعه نوشان علم و ادب را سیراب می کنند.

پردیس آموزشی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان، یکی از دستاوردهای دهه اول انقلاب شکوهمند اسلامی است که بر مبنای مصوبه شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی کشور در سال 1365، بعنوان دانشکده علوم پزشکی تاسیس گردید. در بهمن ماه همان سال، دانشگاه  با حدود 20 عضو هیات علمی و بالغ بر 250 دانشجو در رشته های پزشکی و پرستاری، عملا فعالیت خود را آغاز نمود. از آن سال به بعد مرتبا به کیفیت و کمیت دانشجویان پذیرفته شده افزوده شد و به موازات آن، زمینه های فعالیت آموزشی دانشگاه آن چنان گسترش یافت که در سال 1372، نشان دانشگاه به آن تعلق گرفت و درسال 1392 به جرگه دانشگاههای تیپ یک کشور وارد گردید. در حال حاضراین دانشگاه، شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل را تحت پوشش خود دارد و ارائه خدمات گوناگون و گسترده سلامت، توسط هفت معاونت دانشگاه صورت می گیرد.

دانشکده پزشکی

 پردیس آموزشی دانشگاه با پنج دانشکده دایرشامل پزشکی، پرستاری مامایی، بهداشت، پیراپزشکی و دندانپزشکی، پردیس خودگردان و ده مرکز تحقیقات فعال دارای موافقت قطعی و اصولی با عناوین مرکز تحقیقات تروما، علوم تشریح، فیزیولوژی ومراکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری­های متابولیک(دارای موافقت قطعی) و  پرستاری تروما، تولیدسلول­های جنسی، عوامل اجتماعی موثر برسلامت، فناوری اطلاعات سلامت، بیماری های اتوایمیون و بیماری های عفونی (دارای موافقت اصولی)، در زمینی با مساحت بیش از 200 هکتار، پهناور می باشد.

تعداد رشته های دانشگاه  در مدت سه دهه فعالیت، رشد چشمگیری داشته است بطوریکه در حال حاضر، از 2 عنوان در سال 1365 به تعداد53 رشته، افزون گردیده،که از این تعداد، 12 رشته دستیاری تخصصی بالینی، 5 دوره دکتری تخصصی پژوهشی، 7 رشته دکتری تخصصی آموزشی، 15 رشته کارشناسی ارشد و 14 رشته تحصیلی در مقاطع دکترای حرفه ای و کارشناسی و کاردانی را شامل میشود.

از مجموع تعداد 2620دانشجوی تحت پوشش دانشگاه، تعداد 534نفر در مقطع تحصیلات تکمیلی، 1102 نفردر مقطع دکتری حرفه ای (پزشکی و دندانپزشکی) و بالغ بر 984نفر دانشجو در مقاطع کارشناسی و کاردانی مشغول به تحصیل بوده و امور علمی و آموزشی ایشان تحت نظر 44 گروه آموزشی مدیریت می گردد.

کسب رتبه های برتر توسط دانشجویان در المپیاد های علمی، فرهنگی، ورزشی و آزمونهای بورد تخصصی، جامع علوم پایه، پیش کارورزی و میزان قابل توجه قبولی در مقاطع تحصیلی بالاتر در ادوار مختلف تحصیلی و همچنین برگزاری ده ها کنگره ملی و بین المللی از افتخارات  دانشگاه میباشد.

 

دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیش از سی سال تجربه و فعالیت علمی خود، توانسته است دانشجویان مستعد خود را در سطح کارآمدترین نیروهای علمی کشور، تحویل جامعه دهد. تا کنون بیش از 13000 دانش آموخته از دانشگاه فارغ التحصیل گردیده و در مراکز علمی، درمانی و بهداشتی کشور منشا خدمات ارزنده ای میباشند. در این میان تربیت بیش از 1800 پزشک عمومی و بالغ بر 300 متخصص از دیگر افتخارات دانشگاه می باشد.  

دانشگاه هم اکنون دارای 233 نفر عضو هیئت علمی است که تعداد 29 نفر از آنها در مرتبه استادی، 56 نفر در مرتبه دانشیاری، 130 نفردر مرتبه استادیاری و 18 نفر در مرتبه مربی اشتغال دارند و باتوجه ارتقاء سطح کیفی، از سال 1391 دارای هیئت ممیزه مستقل می باشد.

از دستاوردهای پژوهشی دانشگاه میتوان به ارائه بیش از 8500 مقاله و خلاصه مقاله، انتشار  مجله فارسی زبان علمی پژوهشی فیض با قدمت 20 ساله و مجله علمی پژوهشی کنکاش و 4 مجله انگلیسی زبان به نام­های:

مجله

Archives of Trauma Research  و Nursing & Midwifery studiesکه دارای نمایه بین المللی PUBMED هستند وInternational Archives of health Sciences  و Archives of Bio Medicine که در ISC و برخی نمایه‌های بین‌المللی دیگر نمایه می شوند اشاره کرد. همچنین تاسیس مرکز رشد و آزمایشگاه جامع تحقیقات،از دستاوردهای جدید معاونت و تحقیقات و فناوری  است.

دانشگاه  علوم پزشکی کاشان با هدف فراهم نمودن وسایل ارتقای علمی و فرهنگی دانشجویان و بهره مندی ازپنج خوابگاه دانشجویی شامل سه خوابگاه پسرانه اندیشه و الغدیرو محتشم کاشانی ، دوخوابگاه دخترانه امام علی (ع) والزهرا(س) و یک خوابگاه متأهلین، پاویون دستیاران در بیمارستان شهید بهشتی، کتابخانه مرکزی، مسجد، سالن چند منظوره تربیت بدنی با مساحت 1857 مترمربع شامل ( سالن اصلی، بدنسازی، تنیس روی میز، تکواندو، کشتی، دارت و شطرنج)، استخر سرپوشیده با مساحت 1588 متر مربع، زمین چمن فوتبال و آشپزخانه و سالن غذاخوری مرکزی، خدمات متعددی را در زمینه های رفاهی به دانشجویان ارائه میدهد. این دانشگاه با بهره گیری 33 نشریه دانشجویی،  13دبیر کمیته شورای صنفی، 11 کانون فرهنگی هنری، 3 تشکل دانشجویی  و تعداد 13 انجمن علمی سعی در بارور نمودن استعدادهای دانشجویان در زمینه های فرهنگی، هنری و علمی دارد.

دانشگاه هم اکنون با بیش از 3500 نفر نیروی شاغل در بخشهای مختلف بهداشتی، درمانی، پژوهشی، آموزشی و اداری دارای شش مرکز آموزشی درمانی امام علی و شهید بهشتی (به عنوان بیمارستان فوق تخصصی و تخصصی جنرال)، بیمارستان متینی (به عنوان مرکزتخصصی گوش، چشم، حلق و بینی، بیمارستان شبیه خوانی (به عنوان مرکز تخصصی زنان و زایمان)، بیمارستان کارگر نژاد (به عنوان مرکز تخصصی بیماران اعصاب و روان) و بیمارستان نقوی در کاشان و دو مرکز درمانی بیمارستان سیدالشهداء (به عنوان بیمارستان جنرال) و بیمارستان شهید رجایی (به عنوان مرکز تخصصی زنان و زایمان) در آران و بیدگل میباشد که با تعداد بیش از 1443 تخت مصوب بیمارستانی، علاوه بر منطقه کاشان و آران و بیدگل نقاط همجوار این شهرستان شامل نطنز،بادرود، نراق، دلیجان، محلات، میمه و ... را به لحاظ ارائه خدمات درمانی تخصصی و فوق تخصصی تحت پوشش قرار می دهد.

بیمارستان

همچنین حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه با تحت پوشش داشتن 2 مرکز بهداشت شهرستان، 1 مرکز آموزش بهورزی، 27 مرکز خدمات جامع سلامت شهری، 10 مرکز خدمات جامع سلامت روستایی، 40 خانه بهداشت و 54 پایگاه سلامت شهری ضمیمه و غیرضمیمه، خدمات سلامت را به جمعیتی بیش از 480 هزار نفر در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل ارائه می نماید. علاوه بر این، جمعیتی نزدیک به 40 هزار نفراز اتباع غیر ایرانی نیز درمحدوده جغرافیایی دانشگاه حضوردارند که خدمات جامع سلامت را دریافت می کنند.

مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی ( اورژانس 115 ) شهرستان های کاشان و آران و بیدگل نیز با بیش از 140 نفر پرسنل شاغل در 23 پایگاه شهری و جاده ای، یک مرکز EOC، یک مرکز ارتباطات رادیویی در شهرستان های کاشان و آران و بیدگل و یک مرکز پیام در شهرستان های کاشان و آران و بیدگل به مردم منطقه ارائه خدمت می نمایند.

بعد از شروع به کار دولت تدبیر و امید و اجرای طرح تحول سلامت در حوزه های آموزش، بهداشت و درمان، شاهد تحولی عظیم در ابعاد ساختاری- نیروی انسانی- هتلینگ و سایر بسته های خدمتی در حوزه های مذکور بوده ایم. از دستاوردهای مهم این طرح در حوزه آموزش، میتوان به واگذاری ماموریت توسعه دانش فن آوری اطلاعات سلامت به دانشگاه، ایجاد رشته های جدید متناسب با نیازهای جامعه، توسعه کیفی آموزش، توسعه فعالیتهای بین المللی، برنامه ریزی در جهت راه اندازی دوره های مجازی، اعتباربخشی آموزشی مراکز درمانی و اعتباربخشی موسسه ای اشاره کرد. توافق نامه پنج گانه حوزه درمان در توسعه و احداث فضاهای فیزیکی استاندارد اورژانس ها، اتاق عمل، بخشهای ویژه،  کلینیک تخصصی و فوق تخصصی و تجهیز بخشهای درمانی از اهم اقدامات دانشگاه در راستای طرح تحول سلامت در حوزه درمان میباشد. همچنین در حوزه بهداشت نیز با اجرای برنامه های 15 گانه تحول سلامت و جذب نیروهای تخصصی لازم و تشکیل پرونده الکترونیک سلامت در قالب سامانه سپاس و سیب، شاهد شکوفایی و ارتقای کمی و کیفی خدمات بهداشتی در مناطق شهری و روستایی می باشیم.

دانشگاه علوم  پزشکی کاشان درنظر دارد در افق 1404، به پشتوانه مدیریتی خلاق و پویا و با تکیه بر اندوخته های بی بدیل علمی، فرهنگی و استادان مجرب و محققین تلاشگر و دلسوز، در کنار گسترش تحقیقات بنیادی و تاسیس مراکز دانش بنیان  و تبدیل ایده به پدیده حرکت نموده ونقش خود را به عنوان یکی از دانشگاه های نسل سوم کشور در پیشرفت و توسعه ایران اسلامی و ارتقا سطح سلامت جامعه به بهترین شکل ممکن ایفا نماید.

 

 

دانشکده بهداشت و پیراپزشکی

دانشکده بهداشت

دانشکده پرستاری مامایی

دانشکده پرستاری و مامایی

دانشکده پزشکی

دانشکده پزشکی

دانشکده بهداشت

دانشکده دندانپزشکی کاشان

دانشکده دندانپزشکی

 

 

بیمارستان های تابعه دانشگاه

 

بیمارستان اخوان کاشان

بیمارستان کارگرنژاد

بیمارستان شهید بهشتی کاشان

بیمارستان شهید دکتر بهشتی

بیمارستان متینی کاشان

بیمارستان متینی

بیمارستان نقوی کاشان

 

مجلات دانشگاه علوم پزشکی کاشان

مجله فیض کاشان

دو ماهنامه فیض ( فارسی زبان)

  nursing & midwifery studies journal kashan
Nursing & Midwifery Studies

archives of trauma research journal kashan

Archives of Research Trauma

 

 

International Archives of Health Sciences

 

مراکز تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان

 مرکز تحقیقات تروما

 مرکز تحقیقات علوم فیزیولوژی

 مرکز تحقیقات علوم تشریحی

 مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری های متابولیک

 مرکز تحقیقات پرستاری تروما

 مرکز تحقیقات تولید سلول های جنسی ( گامتوژنزیس) 

 مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت

 مرکز تحقیقات اتوایمیون

مرکز تحقیقات مدیریت اطلاعات سلامت

 مرکز تحقیقات بیماری های عفونی 

 واحد حمایت از تحقیقات بالینی